Verzekeringen

Gymfed biedt, in samenwerking met Ethias, heel wat polissen aan voor haar clubs en leden.

Een ongeval? Wat nu?

We wensen je het niet toe, maar soms krijg je als sporter af te rekenen met een blessure. We helpen je graag verder in de administratieve verwerking van je dossier en wensen je een spoedig herstel!
Leden, aangesloten bij Gymfed, zijn via Ethias verzekerd tegen lichamelijke schade en burgerlijke aansprakelijkheid (aansprakelijkheid tegen over derden).

Hoe ga je te werk:

  • Download het ongevallenformulier 2022-2023, vul het volledig in – vergeet hierbij je handtekening niet – en laat de arts vervolledigen.
  • Bezorg het ingevulde formulier terug aan de CLUB (trainer/secretaris).
  • De club geeft het ongeval door aan de federatie via het Ledenbeheer (online).
  • De federatie handelt rechtstreeks het dossier verder af, tot en met de schadebetaling, met het slachtoffer.
  • Je kan de status van je dossier volgen in ‘Mijn ongevallenstatus‘ (hiervoor moet je inloggen)
  • Vooraleer je opnieuw de turnzaal in duikt – vergeet je Attest van genezing niet door te zenden!

Sportongevallenpolis:


Contact: Leen Brusselmans
09 243 12 03

Ethias extranet vanaf 1 september 2023

Gymfed en Ethias slaan vanaf 1 september de handen in elkaar bij het behandelen van de ongevallendossiers. Gymfed zal niet langer optreden als tussenpartij en alle dossiers zullen rechstreeks door Ethias behandeld worden. Hiermee streven we naar een meer efficiƫnte en correcte service van de ongevallendossiers.

Leden, aangesloten bij Gymfed, zijn via Ethias verzekerd tegen lichamelijke schade en burgerlijke aansprakelijkheid (aansprakelijkheid tegen over derden). Ethias zal vanaf 1 september 2023 ook de onmiddellijke behandeling van de dossiers op zich nemen. De clubs krijgen vanaf 15/08 toegang tot het platform ‘Ethias extranet’.

Wat gebeurt er met de lopende dossiers?

Alle ongevallen tot en met 31 augustus worden nog behandeld bij Gymfed. Indien er kosten blijven hangen van ongevallen die voor 1/09/2023 plaatsvonden dan blijven die bij Gymfed tot max. 3 jaar na datum.

Wat verandert er voor de club?

Ongevallen zullen niet meer aangegeven worden bij Gymfed maar rechtstreeks in het extranet van Ethias.

Wanneer krijgt de club uitleg over de werking van het platform?

Alle uitleg over de werking van het Ethias Extranet platform wordt toegelicht op de Startvergaderingen die dit jaar online ingepland staan op 23 en 24 augustus (keuze).

Wat verandert er voor de leden?

Alle communciatie en opvolging zal via Ethias gebeuren. Voor vragen en inlichtingen zal je dan ook bij hen terecht kunnen. Concrete info hierover volgt bij de start van het nieuwe seizoen!