Flikskes

Zoals ook de vorige jaren zullen de meisjes weer klimmen op de balk, zwaaien aan de barren, vliegen over de plint (springpaard) en stunten op de grond. De jongens wagen hun geluk en tonen hun moed aan het hoge rek,  doen reuzesprongen over de plint, temmen de herenbrug en tumblen op de vierkante vloer.

Wil je alleen maar springen en indrukwekkende bewegingen maken in de lucht? Dan kan dit ook bij Trampoline of Tumbling!

Bij tumbling wordt op de lange mat geturnd, waarbij een speciale ondergrond zorgt voor extra veerkracht. Ook voor tumbling kan je dit jaar weer bij Dynamika terecht. Wie komt er overslag of rondat-flik oefenen op de airtrack of tumbel-track? Misschien lukt het je zelfs wel met een salto erachter. Wie graag met beide voeten van de grond gaat, kan trampoline springen. Een zeer populaire discipline waarvan iedereen wel de grote trampoline kent. Bij Dynamika oefenen we op de mini en de grote trampoline. Hier leren wij bijvoorbeeld een dubbele salto springen met een saltogordel. Ook zonder gordel draaien de gymnasten (jongens en meisjes) indrukwekkende salto’s en schroeven.

Uit welke disciplines kan ik kiezen?

  • Toestelturnen Meisjes
  • Toestelturnen Jongens
  • Tumbling

Bij de flikskes laat je al uw talenten laten zien op een Gymtopia-happening (voor 1ste en 2de leerjaar) of  recreatoernooi. Om ons klaar te stomen trainen wij 2 keer 2 uur in de week, waarbij de uren afhankelijk zijn van de discipline en de leeftijd van het kind. Er worden door de club ook kijkmomenten in de turnzaal voorzien zodat ouders, familie, kennissen toch een kijkje kunnen nemen tijdens onze trainingen. Zo kan er gekeken worden wat je kind allemaal al kan of nog aan het oefenen is.

 

 Toernooien en happenings

 

 De jongens en meisjes van 7 en 8 jaar komen in actie tijdens de Gymtopia-happenings. Dit is een moment waar het kind kan schitteren en al hun kunstjes kunnen laten zien aan hun favoriete supporters (ouders, familie en vrienden). Via verschillende postjes kan er op verschillende levels getoont worden wat ze doorheen het jaar voorbereid hebben. 

De recreatoernooien van Gymfed zijn gericht op de groep ‘Flikskes’ binnen de club Dynamika, waarbij reacreatieve gymnasten 1 tot 5 uur per week turnen. De toernooien bieden een uitdagend programma op verschillende niveaus waarbij elk kind zijn/haar talenten kan laten tonen. De toernooien die onze club meedoet zijn in volgende disciplines:

  • Toestelturnen Meisjes (TTm)
  • Toestelturnen Jongens (TTj)
  • Tumbling (TU)

Als je deelneemt aan deze groep is het VERPLICHT om deel te nemen aan de wedstrijden die door Dynamika aangeboden worden.  

Uurrooster 2024 - 2025

M/V Groep # uren/week Leeftijd Waar Wanneer
V Flikskes TTm 1-4 2x 2u 1sste – 4de leerjaar Gymhal

ma 17u30-19u30
za 15u30-17u30

V Flikskes TTm 5+ 2x 2u Vanaf 5de leerjaar Gymhal

wo 19u -21u
za 12u-15u

M Flikskes TTj 2x 2u Vanaf 1ste leerjaar Gymhal

ma 17u30-19u30
za 15u30 -17u30

M/V Flikskes TU 2x 2u Vanaf 1ste leerjaar Gymhal

wo 17u30 -19u30
za 16u-18u