Yoga

 

Deze les valt onder de noemer van Power Yoga. Er wordt niet vastgepind op 1 bepaalde yogastijl. Tijdens een les kan zowel Hatha als Vinyasa als Yin yoga aan bod komen. Bij hathayoga worden de asana’s of bewegingen meer statisch uitgevoerd en wordt er ook voldoende aandacht besteed aan de ademhaling. Vinyasa yoga is meer een fysieke vorm van yoga, waarbij de asana’s meer in flows worden uitgevoerd, dwz. meer vloeiende, bewegende houdingen. In elke les wordt er gewerkt aan kracht, lenigheid, balans. De les start met een ademhalingsoefening en eindigt met een relaxatiemoment. Elke laatste les voor een schoolvakantie omvat een uitgebreide yinyoga. Yinyoga is vooral een langzame vorm van yoga waarbij de asana’s langer worden vastgehouden, meestal variërend van 1’30 tot 5 minuten. Op die manier krijgt het bindweefsel tijd om langzaam te rekken en te hydrateren waardoor de gewrichten soepel blijven, de organen beschermd blijven en het lichaam meer structuur krijgt. Heb je nood aan een uurtje voor jezelf? Wil je even je hoofd leegmaken en enkel met je lichaam bezig zijn? Dan ben je van harte welkom tijdens deze les. Ervaring is geen vereiste.

Wat moet je meenemen?

een yogamatje, een handdoek, iets warm om je toe te dekken tijdens de relaxatie, plat water(als je drank wil meebrengen), 1 of 2 yogablokje(s) als je die zelf hebt.

Voor wie is deze les bestemd? 

Volwassenen

Wanneer vinden deze lessen plaats? 

  • Maandagavond van 19u30 tot 20u30
  • Vrijdagmorgen van 11u00 tot 12u00

Wat is de prijs? 

Je betaalt €10 per gevolgde les(je bent tegelijkertijd verzekerd), maar je moet geen geld meebrengen. Je krijgt een driemaandelijkse factuur waarop alle gevolgde lessen staan.
De eerste les is een gratis proefles.

Wie zijn de trainers? 

Breugelmans Diane