Historiek/Algemene info

Clubgeschiedenis Dynamika

Nadat in 2018 bekend werd dat er een nieuwe turnhal ging gebouwd worden op Sportpark Heikant voor de turnclubs, staken Crescendo Turnsport Kalmthout en GymKa Gym en Dans de koppen bij elkaar.  Wanneer ze samen een turnhal zouden plaatsen, was de logische keuze om ook meteen te fusioneren, zo werd in September 2023 “Dynamika Gym en Dans Kalmthout” boven het doopfond gehouden. Beide verenigingen hebben een rijk verleden in Kalmthout en gaan nu samen een mooie toekomst in. Met 850+ leden is Dynamika de referentie voor turn- en dans binnen Kalmthout en ver daarbuiten.

GymKa Gym en Dans

GymKa ontstond in 2005 uit de fusie van Wilskracht (1955) en Gym Fasia (1997) nadat hun federaties STB en VTL ook gefusioneerd waren. Aan de basis van deze fusie lag een vruchtbare samenwerking uit het verleden: uitwisselen van trainers, gezamenlijke aankoop van een tumblingbaan, het laten samenvloeien van groepen, enz… Toen in 2003 een turnzaal werd ingericht in de Vogelenzangstraat, gingen beide clubs als 1 club verder.

Crescendo Turnsport Kalmthout

Crescendo Turnsport Kalmthout vindt zijn oorsprong in 1963 onder de toenmalige naam “Turnkring Crescendo”. Recreatief gedisciplineerd uitoefenen van de turnsport was toen de algemene boodschap. Vanaf dat de club meedeed aan het officiële wedstrijdparcours werd de naam omgedoopt tot “Crescendo Turnsport Kalmthout”